Absolut lækker brød.

Ingredienser:
30 g smør
3½ dl mælk
50 g gær
4 spsk sesamfrø
100 g kvark (5%)
1 tsk salt
650 g hvedemel (ca. 11 dl)
æg til pensling
sesamfrø
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt mælken.
Lad blandingen svale til 35 °C.
2. Rør gæren ud i smør-mælkeblandingen og tilsæt sesamfrø, kvark og salt.
Rør melet i lidt ad gangen og ælt, til dejen er smidig, bedst på et letmelet bord.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca 45 min.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
4. Ælt dejen igennem og form den til to aflange brød.
Anbring dem på en smurt bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir og lad brødene efterhæve, lunt og tildækket, i ca 30 min.
5. Pensl brødene med sammenpisket æg, snit dem et par gange på skrå og drys med sesamfrø.
Bag brødene på nederste rille i ovnen i ca 35 min., til de er gyldne og gennembagte.
De skal lyde hult, når man banker på dem.
6. Lad brødene afkøle utildækkede på en bagerist.