Absolut lækker brød.

Ingredienser:

30 g smør

3½ dl mælk

50 g gær

4 spsk sesamfrø

100 g kvark (5%)

1 tsk salt

650 g hvedemel (ca. 11 dl)

æg til pensling

sesamfrø

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt mælken.

Lad blandingen svale til 35 °C.

2. Rør gæren ud i smør-mælkeblandingen og tilsæt sesamfrø, kvark og salt.

Rør melet i lidt ad gangen og ælt, til dejen er smidig, bedst på et letmelet bord.

Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca 45 min.

3. Sæt ovnen på 200 °C.

4. Ælt dejen igennem og form den til to aflange brød.

Anbring dem på en smurt bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir og lad brødene efterhæve, lunt og tildækket, i ca 30 min.

5. Pensl brødene med sammenpisket æg, snit dem et par gange på skrå og drys med sesamfrø.

Bag brødene på nederste rille i ovnen i ca 35 min., til de er gyldne og gennembagte.

De skal lyde hult, når man banker på dem.

6. Lad brødene afkøle utildækkede på en bagerist.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *