Ingredienser
- 4 æbler skrællede og skåret i både
- 2 æg
- 1½ dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør
- ¾ dl mælk
- 2½ dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i vand i en skål
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
- Smelt smørret i gryde eller mikroovn og rør det i æggeblandingen sammen med mælken
- Bland mel med bagepulver og rør det i dejen med en dejspatel
- Beklæd en ildfast fad med bagepapir og hæld dejen heri.
Mine 2 forme måler 20 cm i diameter ellers kan der brugen en form på ca 26*28 cm - Drys kanel oven på dejen
- Dryp æblestykkerne godt af og dup dem tørre. Fordel dem på dejen og tryk dem godt ned
- Bland den sidste tsk kanel med 1 spsk sukker og drys det på det æblerne
- Bag kagen ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt. Hvis du synes den bliver for mørk, så tildæk evt. med stanniol
- Nyd æblekagen lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
Kagen er fryseegnet